Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol majstrom Európy, tešil sa z miliónov. Dnes je sociálny prípad, ktorý prežíva z minima

Bol jedným z najznámejších nemeckých futbalistov na konci 20. storočia. Bývalý reprezentant Eike Immel sa podieľal na zisku titulu majstrov Európy 1980 a zúčastnil sa aj dvoch finále MS (1982 a 1986). Užíval si luxus, jeho majetok mal miliónovú hodnotu. Nakoniec skončil ako sociálny prípad.

22.04.2024 19:50
Eike Immel Foto:
Eike Immel počas domácich majstrovstiev Európy, ktoré v roku 1988 organizovalo Nemecko.
debata (4)

Bývalá dlhoročná brankárska opora Borussie Dortmund, VfB Stuttgart a na sklonku kariéry aj Manchestru City má v súčasnosti 63 rokov a mesačne dostáva sociálnu dávku vo výške 563 eur.

Ako hosť nového dokumentárneho seriálu s názvom Hovorme o peniazoch priznal, že mu na konci mesiacov zostáva len zopár eur.

„Mojim cieľom je už nedostávať peniaze od občanov krajiny, dúfam že sa to od leta podarí,“ oznámil svoje predsavzatie Immel.

Milan Škriniar Čítajte viac Nespokojnosť trénera a predčasný koniec? Francúzsky L'Equipe referuje, že PSG hľadá náhradu za Škriniar

So Stuttgartom sa stal majstrom Bundesligy v roku 1992 a získal s ňou aj Superpohár. V roku 1989 sa s rovnakým tímom predstavil vo finále Pohára UEFA, v ktorom Stuttgart nestačil na SSC Neapol s Diegom Maradonom. Prvý zápas zvládol doma taliansky klub 2:1, v odvete v Nemecku sa zrodila remíza 3:3.

V roku 2008 bol bývalý nemecký reprezentant nútený vyhlásiť bankrot a začal bývať v skromnom príbytku zariadenom darovaným nábytkom. Na okraj spoločnosti ho dostali nevhodné kontakty či závislosť na hazardných hrách.

Hoci má obmedzený príjem, Immel si stále užíva určitý luxus. Konkrétne, jeho domov mu chodí poupratovať chyžná dvakrát do mesiaca. Je to však dar, ktorý dostáva od svojich priateľov. „V živote som neutieral podlahu,“ povedal Immel v dokumente.

Ferencváros Čítajte viac Ruský kapitál v maďarskom veľkoklube. Ferencváros šokuje menom hlavného sponzora

„Neviem variť, ani si nič neviem poriadne urobiť. Každodenné práce ako pranie a upratovanie sú mi cudzie a ani neviem obsluhovať práčku,“ skonštatoval. Keďže však trénuje mládež v miestnej komunite na dobrovoľníckej báze, majiteľ miestnej reštaurácie mu každý deň poskytuje stravu.

Immel ukončil kariéru v roku 1997 v drese Manchestru City, o rok neskôr sa stal trénerom klubu z regionálnej ligy Heilbronnu. Zostal tam do roku 2001 a bol to jediný klub, ktorý trénoval.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #Eike Immel