Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kapitán ligového vicemajstra. Zomrel bývalý futbalový reprezentant, mal 38 rokov

Lotyšský futbal sa ponoril do smútku. Bývalý obranca Gints Freimanis zomrel na rakovinu kože. Mal 38 rokov.

08.06.2023 10:00
Gints Freimanis Foto:
Gints Freimanis (vpravo) sa v drese Lotyšska snaží zastaviť českého kanoniera Davida Lafatu.
debata (3)

Ochorenie mu diagnostikovali v pokročilom štádiu v októbri 2021. Lekári našli metastázy v pečeni, pľúcach a obličkách. Zdalo sa, že chemoterapia zaberá, až kým mu v januári nenašli metastázy v mozgu.

Vo februári žiadal o pomoc na zabezpečenie potrebnej liečby.

„Potrebujeme vašu pomoc, aby sme mohli pokračovať v liečbe. Nech je boh milostivý,“ napísal vo februári. Ťažkej chorobe podľahol v pondelok.

Jim Hines Čítajte aj Zomrel prvý šprintér, ktorý zabehol stovku pod 10 sekúnd. Ako futbalista dostal nelichotivú prezývku

V roku 2014 sa stal kapitánom tímu FK Jelgava, ktoré v roku 2016 priviedol k doterajšiemu ligovému maximu – druhému miestu – a vyhlásili ho za najlepšieho obrancu sezóny najvyššej lotyšskej súťaže. Hral aj v Írsku a Nemecku.

Rodnú krajinu reprezentoval v 13 zápasoch, strelil jeden gól pri prehre proti Maďarsku v kvalifikácii o postup na MS 2018.

Jacob Mellis Čítajte aj Hral proti Žiline, odpálil dymovnicu v šatni, hviezda mu naložila za chľast. Z niekdajšieho zázraku Chelsea je bezdomovec

V roku 2015 nastúpil aj v bojoch o ME 2016 proti Česku v Prahe (1:1) a v Rige (1:2).

"Gints Freimanis zostane navždy v pamäti fanúšikov ako neústupný bojovník na ihrisku, v záujme svojho tímu bol pripravený na čokoľvek. Tvrdo pracujúci muž s vysokými životnými zásadami a žiarivou dobrotou,“ odznelo vo vyhlásení Lotyšskej futbalovej federácie.

Najdrahší futbalisti + najcennejší Slováci a Čech Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Za najdrahších futbalistov sveta aj naďalej...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #lotyšskí futbalisti #Gints Freimanis