Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nevídaný atak v Anglicku: Nasrdený Srb vypenil a zaútočil na rozhodcu

Srbský futbalový útočník a spoluhráč slovenského brankára Mareka Rodáka v anglickom Fulhame Aleksandar Mitrovič mohol byť hrdinom štvrťfinálového duelu Anglického pohára na pôde Manchestru United. No všetko zmenila jedna situácia.

20.03.2023 07:20
Aleksandar Mitrovič Foto:
Aleksandar Mitrovič videl červenú kartu za útok na rozhodcu Chrisa Kavanagha.
debata (1)

Mitrovič dostal Fulham na pôde favorita na začiatku druhého polčasu do vedenia 1:0 a všetko nasvedčovalo tomu, že Manchester United sa do semifinále nepozrie. Až prišla 71. minúta. V nej zabránil vyrovnaniu rukou na bránkovej čiare hosťujúci stredopoliar Willian.

Rozhodca Chris Kavanagh si situáciu overoval cez VAR a následne ukázal na biely bod a Willianovi udelil červenú kartu. Tento moment naštartoval Mitroviča k hrubým nadávkam na Kavanagha a nakoniec aj k útoku na rozhodcu. Ten neváhal a päť sekúnd po prvej vytiahol červenú aj pre srbského útočníka.

Fulham tak dohrával dobre rozbehnutý súboj len s deviatimi hráčmi. A červenú kartu navyše videl aj hosťujúci tréner Marco Silva. Nariadený pokutový kop s prehľadom premenil a na 1:1 vyrovnal Bruno Fernandes.

O dve minúty neskôr poslal Manchester United do vedenia efektnou pätičkou Marcel Sabitzer a semifinálový postup a víťazstvo 3:1 spečatil v nadstavenom čase druhým gólom Fernandes.

Bývalý kapitán Manchestru United Roy Keane označil správanie Mitroviča za sebadeštrukciu. „Tá bola skutočne prítomná pri danej situácií – bola z toho penalta, nevhodná reakcia manažéra aj hráčov. Bolo to šialených 90 sekúnd,“ komentoval Keane pre ITV.

Mitrovičovi navyše za útok na rozhodcu hrozí aj dlhodobý zákaz činnosti, čo môže ukončiť nádeje Fulhamu na účasť v pohárovej Európe. Bývalý útočník West Hamu Paolo Di Canie dostal v roku 1998 za podobné strkanie do rozhodcu dištanc na 11 zápasov.

Partnerky futbalových reprezentantov Slovenska Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rodinná pohoda a zázemie sú dôležité pre...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FA Cup #Fulham FC #Aleksandar Mitrovič