Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mecenáš Slovana Kmotrík: Na rúška milióny nájdeme, na deti nie. Príde na Tehelné pole Hamšík?

O oboch Weissovcoch a vlastnom synovi. O Národnom futbalovom štadióne i katastrofálnom postoji štátu k športu. O šovinizme v súbojoch s Dunajskou Stredou i návrate Košíc do ligy. O prestupovej politike i možnom príchode Mareka Hamšíka.

31.05.2023 05:45
Ivan Kmotrík Foto:
Ivan Kmotrík starší na archívnej snímke.
debata

Ivan Kmotrík st. krátko po ukončení historickej sezóny Slovana Bratislava otvoril viaceré témy. Majiteľ najúspešnejšieho slovenského futbalového klubu začal hodnotením ročníka, v ktorom si klub z Tehelného poľa zahral aj európsku jar a získal piaty titul.

Mrzelo ho, že šláger v Dunajskej Strede zatienili nenávistné pokriky, premotivovanosť hráčov i nešportové gestá.

"Je to tak aj všade vo svete. No to, čo do futbalu nepatrí, sú nacionalizmus, šovinizmus a podobné prvky. Sú to veci, ktoré prekračujú hranice slušnosti. Ako manažmenty musíme urobiť maximum, aby sme zjemnili tieto nenávistné prejavy alebo im úplne zamedzili.

Kluby preto musia viac komunikovať s fanúšikmi a jednoducho musíme hľadať cestu, aby to naozaj neskĺzlo do nejakých národnostných problémov.

Naši hráči by nemali provokovať a rovnako ani súperovi. Naposledy boli naši hráči nahnevaní, pretože sedeli 10 minút v autobuse, kým vôbec mohli ísť do kabíny.

Obkolesí ich 300 fanúšikov, hádžu po nich pyrotechniku. Netreba sa čudovať, že je tam priveľa emócií,“ povedal Kmotrík st. pre sport24.sk.

25. Hlavná FOTO Čítajte viac Slovenské kluby zbohatli o desať miliónov. O tržbách Slovana môže šéf DAC Világi iba snívať

Šéf belasých má radosť z toho, že do ligy sa vracia veľký rival z Košíc.

"Teším sa, pretože takéto zápasy môžu prilákať desať a viactisícové návštevy, a to je presne to, čo môže náš futbal pozdvihnúť. Aspoň čiastočne by sa nám tým podarilo nahradiť derby so Slaviou, Spartou či s Ostravou,“ zaspomínal si na federálne časy.

Pripustil, že Slovan sa po náročných rokoch pandémie koronavírusu ekonomicky pozbieral. Vyzdvihol fanúšikov.

Označil ich za hlavný dôvod tvrdej práce pred sezónou i počas nej. Zároveň však tlmil entuziazmus a dementoval podľa neho neférové porovnania.

"Po obchodnej a marketingovej stránke klubom, ako sú Ferencváros či Legia Varšava, s ktorými by sme chceli v pohárovej Európe hrať vyrovnanú partiu, nemôžeme konkurovať.

Kyriakos Savvidis Čítajte viac Neuverím, pokiaľ ho neuvidím v Slovane. Myslel som si, že je to slušný chlapec a v hlave má upratané, hnevá sa kapitán Trnavy

Za televízne práva dostane taká Legia 12 miliónov eur, Slovan mal minulý rok nejakých 200-tisíc. Ako potom s nimi môžeme súťažiť? To sa nedá.

Chápem, že by fanúšikovia chceli mať ako súperov Real Madrid či Manchester United, ale my na Slovensku po marketingovej a obchodnej stránke jednoducho nevieme byť konkurencieschop­ní,“ pokračoval Kmotrík st.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Marek Hamšík #Vladimír Weiss st. #Ivan Kmotrík st.