Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď sa chlapcov pýtam, čo chcú, každý povie auto. Pritom si nevedia odložiť dve stovky mesačne, vraví ligová legenda

Dohodnúť si s ním rozhovor nie je úplne jednoduché. Pokojne odpovie aj na druhý deň, lebo predtým nemal čas. Igor Žofčák (39), ligová legenda, už niekoľko sezón sedí na dvoch stoličkách. Jednu má v kabíne, druhú v kancelárii. Skúsený líder futbalových Michaloviec radí svojim spoluhráčom nielen na trávniku.

08.02.2023 16:24
Igor Žofčák Foto: ,
Igor Žofčák.
debata (2)

Aj dnes ste vstávali o piatej ráno?

Áno, robím to takto stále. Medzi piatou a šiestou som vždy hore. Navyše, teraz mám trojmesačného syna, už to nie je čistý spánok. Ani budík nepotrebujem.

Vždy ste sa takto skoro budili?

Nie, kedysi som vydržal v posteli o niečo dlhšie. Ale žiadny sedmospáč som nebol, o deviatej ma už pod perinou nebolo vidieť.

Potrebujete dnes k životu diár?

Jednoznačne. Bez neho si to neviem predstaviť. Mal by ho mať každý – odporúčam to. Biznis ma naučil, že ak máte nejaké ciele, musíte si ich poznačiť a aby ste ich mohli naplniť, potrebujete niečo preto robiť. Keď máte plán, všetko je omnoho jednoduchšie.

Značíte si aj futbalové povinnosti?

Samozrejme. Úplne všetko. Tréningy aj zápasy. Súkromné a pracovné povinnosti.

Sú niektoré pracovné stretnutia také dôležité, že kvôli nim vynecháte aj tréning či prípravný zápas?

Určite. Posledné roky som už viac podnikateľ ako profesionálny futbalista – to je už iba hobby. Mám to vydiskutované aj s majiteľom Michaloviec, vie, že keby som nemohol robiť kompromisy, tak futbal už nehrám. Kedysi som všetko prispôsoboval tréningom a zápasom, dnes sa to otočilo a pri futbale ma drží už iba finančné poradenstvo, ktorému sa naplno venujem.

Na zimnom sústredení v Turecku to nebol problém?

Musel som sa na to pripraviť vopred. Ale chcel som tam ísť, bolo to moje posledné sústredenie, v lete s profesionálnym futbalom skončím. Užil som si to tam, aj keď priznávam, že občas toho bolo až príliš – desať dní a dvojfázové tréningy, od toho som si už predsa len odvykol. Chýbala mi moja rutina, kancelária či rôzne stretnutia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Žofčák #MFK Zemplín Michalovce