Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nová známosť? Strata motivácie? Sagan prezradil hlavný dôvod, prečo končí

Niektorí to už tušili, iní zase verili, že ešte potiahne dve-tri sezóny. Peter Sagan však celý život nerobí to, čo od neho ľudia očakávajú, ale to, čo sám uzná za vhodné.

27.01.2023 08:49
debata (23)
Peter Sagan so synom Marlonom po skončení Giro... Foto: ČTK / AP / Massimo Paolone
Sagan Marlon Peter Sagan so synom Marlonom po skončení Giro d'Italia 2021.

Trojnásobný majster sveta počas voľného dňa na podujatí Vuelta a San Juan v Argentíne oznámil, že po aktuálnej sezóne odchádza z profesionálnej cyklistiky.

Svoju pozornosť zameria na olympiádu v Paríži 2024, kde chce štartovať v horskej cyklistike. V sedle zostane, raz za čas odjazdí menšie preteky, ale v súbojoch s najlepšími cyklistami ho už fanúšikovia po tejto sezóne neuvidia.

Sagan Čítajte viac Šokujúca správa od Sagana. Šampión dáva zbohom profipelotónu

Zaujímavý náhľad do Saganovej rozlúčky ponúkla Laura Meseguerová. Cyklistická novinárka argentínskej verzie Eurosportu patrí medzi uznávané expertky, cyklistiku pokrýva už viac ako dekádu.

Sagana pozná od čias, keď ešte pôsobil v stajni Liquigas – Cannondale (2010 – 2014). So Slovákom urobila včera jeden z prvých rozhovorov po oznámení jeho odchodu z profipelotónu.

Argentínska novinárka Laura Meseguerová a... Foto: instagram.com/laura_meseguer
Meseguer Sagan Argentínska novinárka Laura Meseguerová a slovenský cyklista Peter Sagan po štvrtkovom brífingu.

„Prečo si taká smutná? Veď to nie je akoby som bol mŕtvy! Taká bola Petrova reakcia, keď videl moju smutnú tvár. Jeho oznámenie o odchode je smutná informácia, pretože roky patril medzi popredné tváre svetovej cyklistiky a je skutočnou legendou,“ napísala Meseguerová na instagrame a pokračovala:

„Počas rozhovoru som mala stiahnuté hrdlo, lebo ma prepadli emócie. Za Petrom mi bude smutno. Povedal mi, že oznámenie o odchode urobil tak skoro preto, aby sa ľudia pripravili na jeho odchod, pretože má pred fanúšikmi obrovský rešpekt.“

Novinárka dodala, čo Sagan označil za hlavný dôvod, ktorý stojí za jeho odchodom. „Chcem tráviť viac času so synom Marlonom,“ povedal 33-ročný Žilinčan na záver stretnutia s novinármi.

Marlon Sagan sa narodil v októbri 2017, tento rok oslávi 6. narodeniny. Jeho mamou je Katarína Smolková, ktorú si Sagan zobral za manželku v novembri 2015. Prominentný pár oznámil rozchod v júli 2018.

Preteky Vuelta a San Juan dnes pokračujú 5. etapou s horským profilom. Sledujte ju s nami naživo .

Fascinujúci príbeh cyklohviezdy Petra Sagana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan je trojnásobný majster sveta v...
23 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #rozlúčka