Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok vo svete boxu, nečakane zomrela známa "Tigrica". Nerozumiem tomu, smúti jej slávna kolegyňa

Svet profesionálneho boxu zaskočila tragická správa. Vo veku 43 rokov zomrela bývalá svetová šampiónka Alesia Grafová, ktorá bola známa pod prezývkou "Tigrica".

25.03.2024 19:06 , aktualizované: 19:53
Alesia Grafová Foto:
Alesia Grafová sa dožila iba 43 rokov.
debata (17)

S informáciou prišiel nemecký denník Bild, smrť nemeckej boxerky s bieloruskými koreňmi potvrdila na sociálnej sieti aj jej tímová kolegyňa kamarátka Regina Halmichová, ktorá sama patrí medzi najlepšie boxerky všetkých čias.

Príčina smrti Tigrice je zatiaľ záhadou, nemecká médiá ani Halmichová sa k nej bližšie nevyjadrili.

Grafová sa narodila 14. októbra 1980 v bieloruskom Homeli ako Alesia Klimovičová. Keď mala 19, odišla do Nemecka za štúdiom, no miesto toho sa dala na boxerskú dráhu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Regina Halmich (@reginahalmich)

Netrvalo dlho a na prelome tisícročia z nej už bola nemecká amatérska šampiónka, krátko na to sa stala profesionálkou. V roku 1999 po svadbe prevzala manželovo priezvisko, v roku 2008 získala nemecké občianstvo.

Tigrica bola považovaná za jednu z najlepších boxeriek sveta, počas svojej profesionálnej kariéry v rokoch 2004 až 2019 sa stala štyrikrát svetovou šampiónkou v štyroch rôznych asociáciách.

Halmichovú, ktorá pomohla spopularizovať ženský box v Európe, nečakaná smrť Grafovej zdrvila. „Som zaskočená. Bola si nielen majsterskou sveta a partnerkou na tréningoch, ale aj kamarádkou,“ napísala na sociálnej sieti.

Ersen Martin Čítajte viac Zomrel bývalý turecký reprezentant, mal len 44 rokov. Nedávno žiadal spoluhráčov o finančnú pomoc na liečbu, nič nedostal

„Prežili sme spolu niekoľko nádherných rokov. Dve ženy v boxerskej stajni, ktorú viedli muži. Trénovali sme spolu, smiali sme sa spolu a zažili sme veľa zábavy aj mimo tréningu.“

Podľa Halmichovej bola Grafová príliš mladá na to, aby odišla. "Nechápem to. Veľmi smutná správa. Odpočívaj v pokoji, Alesia.

Mohla by som rozprávať toľko príbehov o tom, aká si bola výnimočná. Ale teraz toho nie som schopná, prepáč," dodala v dojemnom príspevku.

"Úprimnú sústrasť rodine. Alesia bola naozaj skvelá žena, veľmi pracovitá. Bola veľmi ambiciózna a odhodlaná.

Po boku Reginy Halmichovej, jednej z našich najlepších žien v boxe," dodal Peter Hanraths, bývalý manažér boxerskej stajne Hamburg Universum, pod ktorú patrila aj Grafová.

Austrálska boxerská hviezda Ebanie Bridgesová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Tvrdé päste, bujné vnady. Najsexi pästiarka...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #box #Alesia Grafová #Regina Halmichová #ženský box